máš hlad? +421 910 720 738

máš hlad? +421 910 720 738

A vtedy to prišlo. Nápad otvoriť vegánske bistro s pravidelnými ochutnávkami kvalitných vín a kvalitnou slovenskou vinotékou. Bolo to ako spojenie nás dvoch vo všetkých našich vizíách, záľubách, daroch a talentoch.

Celé to začalo v hlavnom meste. Tam sme sa spoznali a prepojili dva svety, ktoré boli na prvý pohľad dokonale odlišné a predsa sa skvelo dopĺňali. Miška študovala v Bratislave biológiu, odbor Fyziológia rastlín a skutočne verila, že nadobudnuté know – how a vedomosti z tejto oblasti, uplatní neskôr v praxi. No a ja ? Ja som už dávno zakotvil vo vodách gastronomického priemyslu a v tom čase už aj objavil a naplno realizoval svoju novú vášeň – someliérstvo.

Spoločný život znamená spoločné plány a tak po Miškiných štúdiách a prvých pracovných pokusoch na ,, ďalekom západe“, sa nám v súvislosti s plánovaním spoločného života obom začalo cnieť za domovom . Chvíľu sme zvažovali, ktorým smerom to potiahneme, keďže môj pôvodný domov bol v Partizánskom a Miškin v Lučenci.

Vyhrala to a tak sme ako miesto pre náš spoločný život vybrali malé mestečko na juhu stredného Slovenska s priateľskou atmosférou a bohatou kultúrou. 

So sťahovaním však prišli aj ďalšie otázky. Čo tu budeme robiť ? Ako v tomto málo rozvinutom regióne uplatníme svoje skúsenosti a čím by sme tento malý kúsok sveta mohli obohatiť. V tom čase Mišku veľmi začalo baviť zdravé varenie. Doslova zo dňa na deň sa dala na vegánstvo a ja som len žasol z jej výtvorov.

A vtedy to prišlo. Nápad otvoriť vegánske bistro s pravidelnými ochutnávkami kvalitných vín a kvalitnou slovenskou vinotékou. Bolo to ako spojenie nás dvoch vo všetkých našich vizíách, záľubách, daroch a talentoch. A tak sa zo spolužitia stala spolutvorba.

Miška každý deň tvorí atmosféru a skvelé výživné variácie vegánskeho menu pre našich hostí a ja blúdim krajinou ako someliér a obchodník Vinárstva Tajná ( Vráble). Milujem svoju prácu. Jednu i druhú. A milujem ten pocit, keď viem, že sme obaja tam, kde máme byť.

Veríme, že okrem rodinnej vegánskej reštarácie prinesieme do tohto regiónu tiež osvetu v rámci zdravého varenia, udržateľnosti a schopnosti vychutnávať si život v každom okamihu. Už teraz sa tešíme na spoločné kurzy varenia, prednášky o udržateľnosti a bohémske večery či ochutnávky vína v našom krásnom Vegstyle bistre.

NIEČO O NÁS V SKRATKE

Miškaje totálna perfekcionistka a detailistka, je viac introvert a keď je dojatá ( čo sa jej stáva často), nedostanete z nej ani vetu. Všetko čo robí, robí celým srdcom a veľmi jej záleží na tom, aby sa to druhým páčilo. Aby im urobila radosť. Je zástankyňou udržateľnosti, minimalizmu, ekológie a praktickosti. Keď varí, myslí vždy na to, aby bolo jedlo zo sezónnych surovín, aby neplytvala, aby nepoužívala plasty a nič, čo by ohrozilo prírodu… Je to taká malá nie len ,,kuchynská“ víla s nežným úsmevom v tvári a veľkou láskou v srdci.

Marián – Extrovert, miluje spoločnosť, dobré víno, krásne prostredie. Tiež tak trochu perfekcionista. Zodpovedný a pracovitý. Vizionár. Má rád spravodlivosť a fair play v biznise aj v živote. Srdcom i dušou obchodník s vrodenou ľudskosťou ale aj schopnosťou ísť si za tým, po čom túži. Vie, že nič v živote neprichádza ľahko a preto je ochotný za dobré veci bojovať a prinášať nimi úžitok aj ostatným vo svojom okolí. Profesionálny someliér – prevedie vás svetom tých najkvalitnejších slovenských vín a otvorí pred vami tajnú komnatu sladkých i trpkých bobúľ v pohári.

Teraz, keď sa už poznáme, pozývame vás ochutnať náš svet do našej reštaurácie. Veríme, že vám bude u nás chutiť.

S úctou Marián Pavlovič a Michaela Moravčíková

Vegstyle Bistro

 

Zdieľaj nás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Ostatné

Podobné články

VEGÁNSTVO A ŠPORT

VEGÁNSTVO A ŠPORT

Ľudia majú často utkvelú predstavu, že vegánstvo a šport sa vzájomne vylučujú. Veď na tréning treba mať predsa poriadnu silu, či nie ? Existuje však hŕstka ľudí, ktorí tieto mýty s prehľadom boria svojimi športovými výkonmi.

VEGÁNSTVO

Viete ako vzniklo vegánstvo ? Chceli by ste vedieť, či je tento spôsob stravovania zdravý a ako súvisí s budúcnosťou našej planéty ? Všetko podstatné o tomto stravovacom trende a novodobom životnom štýle nájdete našom blogu👇

KTO SME

A vtedy to prišlo. Nápad otvoriť vegánske bistro s pravidelnými ochutnávkami kvalitných vín a kvalitnou slovenskou vinotékou. Bolo to ako spojenie nás dvoch vo všetkých našich vizíách, záľubách, daroch a talentoch.

AKO SA TO CELÉ STALO

…boli sme mladý pár, akých je na svete veľa. Môj priateľ pracoval v gastronómii dlhé roky a neskôr našiel svoju vášeň a záľubu v práci someliéra. Keďže vo víne býva pravda a ja som zase bývala s týmto mojím skvelým nápaditým mužom, všimol si, že sa hľadám a tiež, že mi to ide s vegánskou kuchyňou…