máš hlad? +421 910 720 738

máš hlad? +421 910 720 738

Ľudia majú často utkvelú predstavu, že vegánstvo a šport sa vzájomne vylučujú. Veď na tréning treba mať predsa poriadnu silu, či nie ? Existuje však hŕstka ľudí, ktorí tieto mýty s prehľadom boria svojimi športovými výkonmi.

Čo hovoria vrcholoví športovci o vegánstve?

VENUS WILLIAMS

Jedna z najúspešnejších tenisových hráčok, ktorá sa stala vegánkou v roku 2011, keď jej lekári diagnostikovali vzácne ochorenie o vegánstve vyhlásila :

,,Keď som s rastlinnou stravou začala, hneď som sa do nej zamilovala. Uvedomovala som si, že si do tela dávam to najlepšie možné palivo. Nielenže mi to pomáhalo na kurtoch, ale neustále som si bola vedomá, že pre seba robím niečo dobré.“

CARL LEWIS

Hviezdny atlét sedemdesiatych a osemdesiatych rokov, ktorý si na svoje konto počas svojej kariéry pripísal až deväť olympijských medailí a bol vyhlásený za olympijského športovca 2O storočia.

,,Uvedomil som si, že na to, aby bol človek úspešným športovcom, nepotrebuje proteín z mäsa. Dokonca som zistil, že najúspešnejší rok v mojej pretekárskej kariére sa prekrýval s mojim prvým rokom vegánstva. Svoju váhu mám vďaka rastlinnej strave stále pod kontrolou a páči sa mi, ako vyzerám. Cítim sa takto skvele.“
-Carl Lewis –

THE GAME CHANGERS

V súvislosti s touto témou stojí určite za zmienku kontroverzný dokument od NETFLIXU, v ktorom si zahral napríklad aj Arnold Schwarzeneger. Jedná sa o príbeh zápasníka v zmiešaných bojových umeniach, ktorý sa vydá nájsť zdravý spôsob stravovania, vďaka ktorému by podal najlepší výkon. Stretne sa s vizionármi z rady vedcov aj špičkových športovcov.

Dokument môžete zhliadnuť tu – https://www.netflix.com/sk/title/81157840

Samozrejme, tak ako vo všetkom, aj stravovanie po vegánsky má svoje pravidlá. Mnohých ľudí neznalosť odrádza od tejto skúsenosti s rastlinnou potravou. Môže to však byť celkom jednoduché, stačí obed z Vegstyle bistra doplniť vhodnými raňajkami a olovrantom a užívať si pocit ľahkosti zo svojho tela pri akejkoľvek činnosti.

Ak by ste však predsa túžili hlbšie preskúmať túto problematiku, môžete sledovať našu stránku kde plánujeme uverejňovať pre Vás skvelé informácie presne na túto tému.

Zdieľaj nás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Ostatné

Podobné články

VEGÁNSTVO A ŠPORT

VEGÁNSTVO A ŠPORT

Ľudia majú často utkvelú predstavu, že vegánstvo a šport sa vzájomne vylučujú. Veď na tréning treba mať predsa poriadnu silu, či nie ? Existuje však hŕstka ľudí, ktorí tieto mýty s prehľadom boria svojimi športovými výkonmi.

VEGÁNSTVO

Viete ako vzniklo vegánstvo ? Chceli by ste vedieť, či je tento spôsob stravovania zdravý a ako súvisí s budúcnosťou našej planéty ? Všetko podstatné o tomto stravovacom trende a novodobom životnom štýle nájdete našom blogu👇

KTO SME

A vtedy to prišlo. Nápad otvoriť vegánske bistro s pravidelnými ochutnávkami kvalitných vín a kvalitnou slovenskou vinotékou. Bolo to ako spojenie nás dvoch vo všetkých našich vizíách, záľubách, daroch a talentoch.

AKO SA TO CELÉ STALO

…boli sme mladý pár, akých je na svete veľa. Môj priateľ pracoval v gastronómii dlhé roky a neskôr našiel svoju vášeň a záľubu v práci someliéra. Keďže vo víne býva pravda a ja som zase bývala s týmto mojím skvelým nápaditým mužom, všimol si, že sa hľadám a tiež, že mi to ide s vegánskou kuchyňou…